Size bir telefon kadar yakınız
0 123 456 78 90
Dil Seçin
trende
Dil Seçin
trende

Ahşap Deck Bakımı

29.05.2022
323 görüntülenme
Ahşap Deck Bakımı

Ahşap deck bakımı uygulaması günümüzde birçok evin dekoratif anlamda kullandığı bir ürün olan ahşap decklerimizin uzun vadeli kullanımını sağlamaktadır. Ahşap cilaları, genel olarak ürünlerin çeşitliliğine eşdeğer biçimde uygulanmaktadır. Ahşaplar, genellikle satın alındığı zaman cilalanmakta, fakat belirli dönem geçtikten sonra çeşitli sebeplerden dolayı ideal görüntüsünü kaybetmektedir.

Günümüzde ahşap deck sistre yağlama, Ahşap sistre cila ve b. etkenler kapsamında cilalama hizmeti sunulmaktadır. Cilalamanın, alanında uzman bireyler tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Zira cilalama sırasında ufak yanlış, ahşabın uzun vadede geri dönüştürülemez görüntüye sahip olmasına olanak sağlayacaktır. Peki birey, tam olarak ahşap cilası nasıl yapılır?

Ahşap cilası yapımı kapsamında genellikle en iyi ahşap cilaları, çevreye ve ahşaba olan etkileri kapsamında nitelendirilmektedir. Güncel olarak kaliteli ahşap cilalarının sahip olması gerektiği özellikler bunlardır:

⦁ Büyük mobilyaların ince kısımları için ahşap cilalarının, yağlı ve ispirtolu olması gerekmektedir.

⦁ Selülozlu ve sentetik vernikler, mobilyaların uzun vadeli kullanımı kapsamında kullanılmaktadır.

⦁ Kaliteli cilaların kullanımı, evde bulunan bireylerin sağlığı açısından mühim öneme sahiptir.

⦁ Son olarak, su nedeniyle oluşabilecek hasar tehlikesi kapsamında, en iyi olarak tavsiye edilen cila türü, poliüretan cila olmaktadır.

 

Ahşap Deck Cilası

havuz kenarı ahşap cilalama

Ahşap deck cilası çeşitleri arasında piyasada nice ürün bulunmaktadır. Güncel olarak piyasada mevcut, Ahşap deck onarım uygulamasının da gerçekleştirilebileceği cila çeşitleri, bunlardır:

⦁ Ahşap deck tik yağı

⦁ Poliüretan Ahşap cilaları

⦁ Bal mumu ahşap cilası

⦁ Lake bazlı ahşap cilaları

⦁ Su bazlı ahşap cilaları ve b.

Belirtilen çeşitler eşliğinde genel olarak ahşap deck sistre cilanın yapımı, yalnızca ahşap zeminlerle sınırlı olmamaktadır. Ahşap deck sistre cila, Lamine parke, lambri döşeme ve b. doğal zeminlerin, yıllar sonra deformasyona uğraması sonucu da kullanılabilmektedir.

 

Ahşap Deck Sistre ve Yağlama Fiyatları

Piyasada mevcut cilalar, genel olarak işlevselliği kapsamında fiyatlandırılmaya tabi tutulmaktadır. Ayrıca, cilaların, belirli net fiyatları bulunmamakta, kullanılacağı ürünün niteliği çerçevesinde fiyatlar değişiklik gösterebilmektedir.
Ahşap cilası fiyatları, genellikle tam olarak aşağıda belirtilen hususlar kapsamında belirlenmektedir:

⦁ Cilanın kullanılacağı alanın boyutu

⦁ Cilanın belirtilen alan kapsamında sağlayacağı etkiler

⦁ Cilanın niteliği ve b.

Peki belirtilen etkenler kapsamında tam olarak ahşap cilası nasıl uygulanır?

 

Ahşap Deck Sistre Cila Nasıl Yapılır?

aşap deck ustası

Ahşap deck sistre cilanın, uygulanacağı alan niteliği fark etmeksizin, uygulama her daim alanında uzman bireyler tarafından yapılmalıdır. Fakat birey, her şeye rağmen belirtilen uygulamayı kendisi gerçekleştirmek istiyorsa ahşap deck tamiri için aşağıdaki adımları izlemesi gerekmektedir:

⦁ Her şeyden önce sistre makineleri (toz ve çizikleri giderme amaçlı kullanılan makineler) kullanılarak ahşap yüzeyi temizlenmelidir.

⦁ Daha sonra ahşabın yüzeyinin losyon veya çeşitli özel yağlar eşliğinde temizlenmesi gerekmektedir.

⦁ Son olarak birey tarafından tercih edilen cila eşliğinde çeşitli araç-gereç yardımı ile cilalama işlemi gerçekleştirilmelidir.
Peki tam olarak ahşap cilası ne işe yarar?
Genel olarak ahşap cilasının kullanımı kapsamında cilanın sağladığı faydalar bunlardır:

⦁ Cila ahşabı, ilk günkü rengine kavuşturmaktadır.

⦁ Cila, ahşabın üzerindeki çizik, leke ve b. istenmeyen görüntüleri gidermektedir.

⦁ Cila, ahşabın dayanıklılığını artırarak uzun vadeli kullanımına olanak sağlamaktadır.

Belirtilen adımlar eşliğinde ahşap deck bakımı uygulamasında birey, aynı zamanda ahşap cilası, uygulama miktarını da kontrol etmelidir. Zira aşırı cila kullanımı, ahşabın uzun vadede görüntüsünü, geri dönüştürülemez biçimde mahvedebilir. Kontrol için bireyin yapması gereken tek şey, cila uygulamasından sonra ahşaba parmağını batırmak olacaktır. Şayet ahşabın yüzeyinde parmak izi kalırsa bu, bireyin gereğinden fazla cila kullandığının göstergesi olarak nitelendirilmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.