Size bir telefon kadar yakınız
0 123 456 78 90
Dil Seçin
trende
Dil Seçin
trende

Parke Sistre Cila

Sistre yıpranmış, çizilmiş, ahşap yüzeyinin zımpara makinesi ile çiziklerden lekelerden deformelerden arındırma işlemidir. Bu işlem için günümüzde son sistem toz emici vakumlu sistre makineleri kullanılmaktadır. Sistre işlemi ahşap olan bütün yer döşemelerine yapılır.

Mihrab Zemin öncesi sonrası

Ahşap parke sistre cila uygulaması yapılmak istendiğinde, öncelikle alanında uzman olan ve profesyonel ekipmanlar kullanan bir firmayla anlaşma sağlamak gerekmektedir.İşini iyi bir şekilde yapamayan, kalitesiz malzemeler kullanan bir firmayla anlaşma sağladığınız zaman, parkelerinizde yenileme yapmak yerine yapısını daha fazla bozabilirsiniz. Bu da size ekstra maliyetler ve zaman kaybı olarak yansıyacaktır.

Parke Sistre Cila Nasıl Yapılır

Parke cilalama uygulaması için ilk aşama parkeleri zımparalama işlemi yapmaktır.

Zeminde zımparalama uygulaması yaptıktan sonra, arada çeşitli boşluklar oluşacaktır. Boşluklar oluştuğu zaman kaliteli parke macunu kullanılarak bu boşluklar kapatılmaktadır.

Boşlukları macunla doldurduktan sonraki aşama kuruması için bekleme aşamasıdır. Kurumadan uygulamaya tekrar geçerseniz kullanılacak ürünlerin bileşenlerine bağlı olarak cilanın yapısını bozabilir. Tamamen kuruduktan sonra tekrardan finiş zımpara yapılması gerekmektedir.
Zeminde bazen makine kullanımının yetersiz olduğu, makinenin ulaşamadığı kısımlar olmaktadır. Bu kısımlarda kenar alma makinesi kullanılmaktadır.

Parke cilalama için bir diğer kısım, zımpara yapılan alanı tamamen tozdan arındırmaktır. Tozdan arındırdıktan sonra vernik uygulamasına geçilir. Kullanılan bu vernik sayesinde dışarıdan gelebilecek böceklenme ve kurtlanma karşı da önlem alınmış olunmaktadır aynı zamanda dolgu verniği ahşabın kuruluğunu alıp çürümesini engellemektedir.
En son aşama ise cilalama aşamasıdır.

Hangi Parke Cilası?

Çift kompenantlı cila,Su bazlı cila tercih edebileceğiniz cila türlerindendir. Böylece süreç tamamlanmış olmaktadır. Sistre cila yaptırmaya karar verdiğiniz zaman, dikkat etmeniz egreken bazı unsurlar bulunmaktadır;

  • Alanında uzman olan bir firmayla çalışmanız gerekmektedir.
  • Sistre cila yaptırmak istediğiniz zemin, boş olmalıdır.
  • Sistre işlemi yaptırmak istediğiniz yerde elektrik olması gerekmektedir.
  • Su olması gerekmektedir.
  • Kaliteli malzemeler kullanılması gerekmektedir.

Tüm bu unsurları göz önünde bulundurduğunuz zaman, etkili bir sonuç elde etmeniz mümkündür.
Sistre cila uygulamasının pek çok avantajı bulunmaktadır. Gayet uzun ömürlüdür ve sık sık bakım yapmanıza gerek yoktur. Uygun fiyatlıdır, bütçenizi sarsmadan uygun ücretler ödeyerek uygulama yapabilirsiniz.
Eskimeye başlayan, yıpranan parkelerinizin ilk günkü gibi görünmelerini istiyorsanız dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz.